( húsvéti marcipános torta)
Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
- 25 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt ánizs
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 15 dkg aszalt szilva
- 15 dkg aszalt meggy
- 15 dkg reszelt sárgarépa
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
a formához:
- kevés vaj
- kevés liszt
továbbá:
- 20 dkg marcipánmassza
- sárga ételfesték
- kevés porcukor
Így készül: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást habosra keverjük a cukorral és a vajjal.
Hozzászitáljuk és beleforgatjuk a lisztet, sütőport, kakaót és fűszereket.
Az aszalványokat feldaraboljuk, a répával és a citromhéjjal a masszához adjuk.
A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, és belesimítjuk a tésztát. Kb. 40 percig sütjük. (Tűpróba)
Hagyjuk kihűlni, majd egyenesre vágjuk a tetejét.
A marcipánmasszát ételfestékkel színezzük, a kellő szín eléréséig. Porcukros munkalapon kinyújtjuk, és néhány tojást formázunk belőle. A többit a tortára borítjuk úgy, hogy a széle kissé lelógjon. Végül a tortát marcipántojásokkal díszítjük.
Ilyen répás torta receptet kerestem régóta! Köszönöm, nagyon finom :)
VálaszTörlésKicsit megkésve, de így is örülök, hogy segítettem!
Törlés