Hozzávalók 1 tekercshez:
- 1 csomag rétestészta
- 40 dkg fagyasztott vegyes zöldség
- 2 dl tejszín
- 10 dkg feta sajt
- 5 dkg vaj
- 1/2 evőkanál liszt
- só
- őrölt bors
- kis csokor petrezselyemzöld
- olaj
Így készül: A zöldségeket enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejszínnel.
Felolvasztjuk benne a fetát, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk.
Végül a felaprított petrezselymet is hozzákeverjük.
A réteslapokat lépcsőzetesen egymásra helyezzük úgy, hogy minél hosszabb csíkot kapjunk.
Közben mindegyiket olajozzuk. Betöltjük a zöldséges keverékkel, feltekerjük a rétest, majd vizes kézzel csigavonalban is feltekerjük.
A tetejét lekenjük olajjal, és 180 fokon aranybarnájára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése