Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2018. április 2., hétfő

                    Mézes, narancsos, csokoládés szelet
                                      ( Forrás: Nők lapja konyha desszert 2018/1)





Nem bírtam tovább...kölcsön fotógéppel dolgoztam. Nagyon jó recept, de egy kis csavart tettem bele. A narancslekvártól még puhább és narancsosabb lett a sütike.

Hozzávalók egy 15x20 cm-es tepsihez:
a tésztához:

  • 50 dkg liszt (én félfogós lisztet használtam)
  • 10 dkg lágy vaj/margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 tojás
  • 10 dkg folyékony méz
  • 17,5 dkg tejföl
a krémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db kezeletlen narancs héja
  • narancslekvár
  • narancslikőr
a mázhoz:
  • 3-4 evőkanál víz
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg vaj/margarin

Így készül:
1,
A tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
2,
Másnap 4 egyenlő részre osztjuk, kb. 3-5 mm vastag, 20x25 cm-es lapokat nyújtunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben, egyenként aranysárgára sütjük.
3,
A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Kavargassuk közben, sokkal hamarabb olvad. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük robotgéppel a mascarponét, és a reszelt narancshéjat.
4,
 Itt jön a csavar...a lapokat ecsettel megkenjük a narancslikőrrel, narancslekvárral, és a csokikrémmel. Mindezt vékonyan.
5,
A mázhoz felforraljuk a vizet, kakaóport,cukrot és keményítőt, végül hozzáadjuk a vajat, és fényesre keverjük.
Leöntjük a süteményt a mázzal, hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük.





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése