Hozzávalók a tésztához:
- 2.5 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg liszt
- 7 dkg ckor
- csipet só
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás sárgája
- 1 citrom reszelt héja
a töltelékhez:
- 40 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dkg aszalt vörös áfonya
- porcukor a meghintéshez
Így készül:
1. A langyos tejben elkeverjük a teáskanál cukrot, és elmorzsoljuk benne az élesztőt.
2. Ez idő alatt átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot. sót, olvasztott vajat, és citromhéjat.
3. A felfutott élesztővel tésztát dagasztunk, amit duplájára kelesztünk langyos helyen.
4. A töltelékhez összetörjük a túrót, és hozzáadjuk a cukrokat, citromhéjat és áfonyát.
5. A megkelt tésztát téglalappá nyújtjuk, elsimítjuk rajta a tölteléket, és föltekerjük.
6. Sütőformába hajtjuk, és húsz percig pihentetjük.
7. 170 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük.
8. Az elkészült koszorút, porcukorral hintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése