Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. december 12., kedd

                                         Töltelékes kelkáposzta





Hamarosan jön a nehéz ételek ideje. Ez a káposztás étel, sokkal könnyedebb mint mondjuk a székely, vagy töltött káposzta. Persze ezzel nem azt mondom, hogy ne készüljön egy jó kis töltött káposzta, de érdemes kipróbálni. Én burgonyapürét adtam hozzá, viszont önmagában is laktató fogás.


Hozzávalók 10 db-hoz:

  • 10 nagy levél kelkáposzta
  • 40 dkg darált hús(választható)
  • 30 dkg mirelit vegyeszöldség
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • 2 x 0,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő





Így készül:
1. A káposzta leveleket sós vízben 5 percig főzzük, majd jeges vízbe tesszük, hogy szép zöld maradjon.
2. A darált húst forró serpenyőben a kanál olajon megpirítjuk. 
3. Hozzákeverjük a zöldségeket, és fedő alatt puhára pároljuk a hússal.
4. A 0.5 dl tejszínt elkeverjük a keményítővel, és hozzáadjuk a keverékhez.
5. Betöltjük a leveleket, és hőállótálba sorakoztatjuk.
6. A másik 0.5 dl tejszínt sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a káposztákra.
7. 170 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése