Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. április 4., kedd

                   Kolbászos skót tojás törpe tyúk tojással






Hozzávalók:

  • 12 törpe tyúk tojás vagy fürjtojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 50 dkg nyers kolbászhús
  • 1 tojás
a panírhoz:
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg darált mandula
  • kis csokor petrezselyem
  • olaj a sütéshez
a majonézhez:
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál füstölt paprika


Így készül:
Ecetes vízben főzzük 1 percig a tojásokat, majd tegyük rögtön hideg vízbe. Amíg a tojások hűlnek, elkészítjük a húsos keveréket.
A kolbászhúst kinyomjuk a bőréből, hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem felét és jól összedolgozzuk. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Osszuk a keveréket 12 egyenlő részre, és a megpucolt tojásokat borítsuk be vele. Vigyázzunk, a tojások lágyak.
A zsemlemorzsát összekeverjük a mandulával, és a maradék petrezselyemmel. 
A húsgolyókat megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a mandulás zsemlemorzsában. 
Bő, forró olajban kisütjük a tojásokat. A majonézt elkeverjük a paprikával, ezt kínáljuk a skót tojásoz.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése