Hozzávalók:
- 12 törpe tyúk tojás vagy fürjtojás
- 1 evőkanál ecet
- 50 dkg nyers kolbászhús
- 1 tojás
a panírhoz:
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg darált mandula
- kis csokor petrezselyem
- olaj a sütéshez
a majonézhez:
- 6 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál füstölt paprika
Így készül:
Ecetes vízben főzzük 1 percig a tojásokat, majd tegyük rögtön hideg vízbe. Amíg a tojások hűlnek, elkészítjük a húsos keveréket.
A kolbászhúst kinyomjuk a bőréből, hozzáadjuk a tojást, az aprított petrezselyem felét és jól összedolgozzuk. Ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Osszuk a keveréket 12 egyenlő részre, és a megpucolt tojásokat borítsuk be vele. Vigyázzunk, a tojások lágyak.
A zsemlemorzsát összekeverjük a mandulával, és a maradék petrezselyemmel.
A húsgolyókat megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a mandulás zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban kisütjük a tojásokat. A majonézt elkeverjük a paprikával, ezt kínáljuk a skót tojásoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése