Hozzávalók 20 x 35 cm-es tepsihez:
- 30 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 30 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 6 evőkanál natúr joghurt
a krémhez:
- 30 dkg natúr krémsajt
- 3 evőkanál porcukor
- fél citrom leve és héja
Így készül: a vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és simára keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elvegyített, átszitált lisztet.
A sütőporral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. ( Tűpróba )
A krémsajtot elkeverjük a cukorral , a citrom levével és reszelt héjával.
A kihűlt süteményt lapjában kettévágjuk, gazdagon megtöltjük a krémmel, majd szeleteljük és a tetejüket díszítjük a maradék krémmel.
Pontosan követve a receptet a krém rettentő vékony lett. Ráadásul nehezen kenhető magában a krémsajt a tésztán. Nem kellene még valamit hozzáadni? Pl. tejfölt? Ízre nagyon finom lett!
VálaszTörlésElnézést, hogy cssk most válaszolok, nem vettem észre. Egy bizonyos krémsajtot használok, amit a Lidl-ben veszek. Jó sokáig keverem, így elég kemény lesz. Sajnálom, ha nem sikerült.
Törlés