Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. március 29., szerda

                                           Kakaós szelet






Hozzávalók 20 x 35 cm-es tepsihez:

  • 30 dkg liszt
  • 17 dkg porcukor
  • 30 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 6 evőkanál natúr joghurt
a krémhez:
  • 30 dkg natúr krémsajt
  • 3 evőkanál porcukor
  • fél citrom leve és héja
Így készül: a vajat kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és simára keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elvegyített, átszitált lisztet.
A sütőporral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. ( Tűpróba )
A krémsajtot elkeverjük a cukorral , a citrom levével és reszelt héjával.
A kihűlt süteményt lapjában kettévágjuk, gazdagon megtöltjük a krémmel, majd szeleteljük és a tetejüket díszítjük a maradék krémmel.


















1 megjegyzés:

  1. Pontosan követve a receptet a krém rettentő vékony lett. Ráadásul nehezen kenhető magában a krémsajt a tésztán. Nem kellene még valamit hozzáadni? Pl. tejfölt? Ízre nagyon finom lett!

    VálaszTörlés