Rebarbara...állítólag mérgező a levele. Nem cáfolom, de pici baba koromban a cumisüvegből szívtam gőzerővel. Hogy mi maradt vissza, azt csak a családom tudná megmondani...
Mindegy is, tele van C- vitaminnal és nagyon finom. De hogy trendi legyek, csak a szárát használom.
Hozzávalók:
- 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 22 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tojás
- 4 evőkanál tejföl
- 1/2 citrom héja
- 4 szál rebarbara
- 1/2 citrom leve
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál kristálycukor
Így készül:
A rebarbaraszárakat 5 cm-es darabokra vágjuk, és két-három percig főzzük citromos vízben.
A tojással habosra keverjük a cukrot, hozzáadjuk a tejfölt. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet, citrom héját és jól összedolgozzuk.
Kivajazott és lisztezett piteformába simítjuk, erre elosztjuk a dióval és cukorral összekevert lecsepegtetett rebarbarát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Nem találok privát üzenőfelületet vagy e-mail címet, ezért itt tudok csak kérdezni. Ennek a blognak a szerzője az a Horváth Rozi fűszerész, akit az egész ország ismer? Ha nem, akkor van-e rokonság a blog szerzője és a fűszerész Horváth Rozi között? Él-e még egyáltalán az a bizonyos Horváth Rozi, és ha igen, akkor kb. hány éves és mit csinál mostanában? (Ha nem, akkor mióta nem?)
VálaszTörlés