Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. március 24., péntek

                 Mandulás habcsóktorta, fekete-szederrel






Hozzávalók:

  • 17 dkg cukor
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 5 dkg darált mandula

a töltelékhez:
  • 30 dkg mirelit szeder
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dl zsíros tejszín

A sütőt előmelegítjük 110 fokra, légkeveréses fokozaton.
A nagyobb gáztepsire sütőpapírt teszünk, amire 2 db kb: 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.
Erre halmozzuk később a habot.
A szobahőmérsékletű tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük a habot a cukorral, míg szép fényes nem lesz. Ehhez jön a mandula, amivel elkeverjük, és a zsírpapírra halmozzuk úgy, hogy hasonló nagyságúak legyenek.
A szederből kiveszünk néhány szemet a díszítéshez. A többit a cukorral összeforraljuk, és szűrőn átpasszírozzuk, lehűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk. A habot rákanalazzuk az egyik tortalapra, rácsorgatjuk a gyümölcsvelőt, rászórjuk a szedreket, majd rátesszük a másik lapot.
Meghinthetjük mandulával, és porcukorral.

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése