Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2017. március 20., hétfő

                               Töltött rozslisztlapocskák 






Legyen akár szülinap, névnap, családi vagy baráti összejövetel, ez a kívül ropogós, belül krémes falatka tuti viszi a prímet.


Hozzávalók a lapocskákhoz:

  • 19 dkg világos rozsliszt
  • 19 dkg búzaliszt
  • 3 dkg vaj
  • 2.5 dl meleg víz
  • olaj a sütéshez

az avokádós krémhez:
  • 1 db érett avokádó
  • 5 dkg vaj
  • bors

a fetasajtos krémhez:
  • 10 dkg fetasajt
  • 5 dkg vaj
  • 8-10 szem fekete olajbogyó
  • néhány mentalevél

a tonhal krémhez:
  • 10 dkg tonhalkonzerv
  • 1 db nagyobb csemegeuborka
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál petrezselyem


Így készül:
Az avókádókrémhez az avokádót, a többi hozzávalóval együtt aprítógépben pépesítjük.
A sajtkrémhez a fetát összetörjük, elkeverjük a vajjal, a felaprított olajbogyóval, mentával.
A tonhalkrémhez a halat összetörjük, az uborkát apróra vágjuk, elkeverjük a vajjal és a felaprított petrezselyemmel.
A liszteket elkeverjük a sóval, és a meleg vízzel összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kés él vastagságúra nyújtjuk, és 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Forró olajban mindkét oldalukat kisütjük. Akkor jó, ha már hólyagos.
Betöltjük a lapokat és tálaljuk.























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése