Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. november 16., szerda

                                            Töltött zsemle





A mai ebéd egy kissé gyengére sikeredett, ezért kellett valami, ami javít a helyzeten.
A hűtőben ott lapult néhány napja a túró. Zsemléből pedig túlzásokba esett az én kedvesem.
Ezer éve nem készítettem töltött zsemlét, pedig milyen jó kis desszertpótló desszert. 


Hozzávalók 6 db-hoz:

  • 6 db zsemle
  • 40 dkg túró
  • 1 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 ek. tejföl
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 2 db körte








Így készül:
A tejet kevés cukorral, és egy vaníliás cukorral felforraljuk.
A körtéket meghámozzuk, kicsumázzuk, és lereszeljük. feltesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Kvázi, lekvár lesz belőle.
A zsemlék tetejét levágjuk, és kiszedjük a belsejét.
A túrót összetörjük, elkeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és tejföllel.
A tejjel meglocsoljuk a zsemléket, majd betöltjük a lekvárral, túrótöltelékkel.
A zsemléket meglocsoljuk olvasztott vajjal, ettől lesz finom ropogós a zsemle.
180 fokos sütőben legalább 30 percig sütjük, legyen szép piros.
Végül megszórjuk porcukorral.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése