Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. november 10., csütörtök

                                Habcsóktól ropogós torta






Hozzávalók a tortához:
http://aranymorzsa.blogspot.hu/2015/04/turotorta-eperrel-csak-hogy-le-ne.html

Hozzávalók a habcsókhoz:http://aranymorzsa.blogspot.hu/2014/12/habcsok-vanilias-kremmel-bizony-bizony.html
Jelen esetben, fele mennyiség  kell a habcsókból.

Hozzávalók a nektarinlekvárhoz:

  • 6 db nektarin
  • 4 ek. barna nádcukor
  • fél citrom leve

Hozzávalók a vaníliakrémhez:
http://aranymorzsa.blogspot.hu/2016/09/szilvas-vanilias-piskota-nagyon-nagyon.html


Így készül:
A piskótát megsütjük, miután kihűlt három részre vágjuk. A nektarinokat kimagozzuk, feldaraboljuk, és a cukorral addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik.
Ekkor hozzáadjuk a citrom levét, és átkeverjük. Végül  elkészítjük a vaníliakrémet is.
A habcsókok felét egy zacskóban összetörjük, és hozzákeverjük a kihűlt vaníliakrémhez.
Jöhet a betöltés: minden piskótaréteget megkenünk a lekvárral, azután a ropogós vaníliakrémmel, végül díszítjük a maradék habcsókkal,és nektarin szeletekkel.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése