Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. november 22., kedd

                                Karácsonyi csokoládékrém






Az ünnepek közeledtével egyre több a munkám. Ami persze szuper, de minden egyébre alig jut időm. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül, ugye? Gondolkodjunk hát jó előre, milyen édességekkel készüljünk a jeles napokra.
Itt van mindjárt egy gyöngyszem, extra gyors, nagyon egyszerű, és nagyon csokis.


Hozzávalók e személyre:

  • 18 dkg 80%-os étcsokoládé
  • 2 tojássárgája
  • 4 ek. vaj
  • 4 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg







Így készül:
A csokit kockákra törjük, és vízgőz fölött a vajjal, cukorral, sóval és fűszerekkel felolvasztjuk.
Folyamatosan kevergetjük,hogy a fűszerek feloldódjanak a csokiban.
Amikor felolvadt, levesszük a gőzről, és a tojássárgákat elkeverjük benne. Néhány percre visszatesszük a gőzre, folyamatos kevergetés mellett.
A tejszínből kemény habot verünk, és a kihűlt csokoládéhoz keverjük.
Poharakba töltjük, és fogyasztásig behűtjük.






















2 megjegyzés: