Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. november 3., csütörtök

                               Kakukkfüves-vajas csirke




Az egyszerű csirkeételt is varázslatossá tehetjük kellő türelemmel. Tudom, hogy egy óra alatt is megsül a zsenge csirke, de egészen más mikor szép lassan kényszerítjük arra a húst, hogy ledobja magát a csontról. 

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 db egész csirke
  • 1 citrom
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • 2 tk. friss kakukkfű
  • 1 l csirkealaplé
  • 2 ek. liszt





Így készül:
A sütőt előmelegítjük 140 fokra. A csirkét megmossuk, és szárazra töröljük.
A vajat elkeverjük a felaprított kakukkfűvel, a citrom reszelt héjával sóval és borssal.
Bedörzsöljük a csirkét kívül-belül, majd a citromot a hasüregbe tesszük.
Egy tepsibe öntjük az alaplé felét, belehelyezzük a csirkét, majd jó szorosan letakarjuk alufóliával.
Két órát sütjük 140 fokon. Ezután levesszük a fóliát, és fél óra alatt 200 fokon ropogósra sütjük a csirkét.
A fennmaradt szaftot besűrítjük a liszttel, majd sima mártássá főzzük.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése