Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. június 8., szerda

           


                         Leveles rózsa paradicsomszószban






Még virágvasárnapra készítettem ezt a szerintem mutatós, viszont pofon egyszerű ételt.
Mostanában, ha egy nap 48 órából állna, az is kevés lenne nekem. Így okosan kell kihasználnom az időmet, minél kevesebb időt töltsek a konyhában,
Na nem azért, mert nem szeretek ott sürögni-forogni, hanem mert a munkám mellett ott a kert...pff. Alig vártam a jó időt, hát tessék itt van.

Hozzávalók:

  • 2 csomag darabos leveles tészta
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg pizzamozzarella
  • 3 dl paradicsomsűrítmény (lehetőleg házi )
  • kis csomó bazsalikom
  • bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma






Így készül:
A töltelékhez a darált húst sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot, 2 gerezd zúzott fokhagymát.
A leveles tészta lapokat kissé kinyújtjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.
A korongokból 4 darabot egymásmellé lapolunk, egyik felére teszünk a töltelékből , reszelt sajtból és ráhajtjuk a másik felét.
Ezután feltekerjük, kis rózsákat kapunk, és hőálló tálba tesszük. Addig ismételjük, amíg el nem fogynak a rózsák. 
180 fokos sütőbe tesszük 10 percre, hogy egy kicsit elősüljön a tészta.
Beízesítjük a paradicsomsűrítményt, hozzáadjuk a maradék fokhagymát, és ráöntjük a rózsákra.
Visszatesszük a sütőbe, és 20 percig sütjük még.



























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése