Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. május 18., szerda

                   Csirkevagdalt karamellizált bébirépával 
                                   és kapros mártogatóval




Hát, ha diéta akkor diéta ezerrel. Ez nem azt jelenti, hogy nem eszünk egyáltalán olyat, ami ne lenne ínycsiklandóan finom. E mellett csupa egészséges hozzávalót tartalmaz.
A fiam annyira rákattant az efféle életmódra, hogy ha akarjuk ha nem, mi is így eszünk és persze iszunk. Mert ugyebár az sem mindegy, mi van a pohárban.






Hozzávalók 4 főre:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál petrezselyemlevél
  • 2 szál sárgarépa megfőzve
  • bors
  • olívaolaj a sütéshez
a körethez:
  • 30 dkg bébirépa
  • 1 ek. balzsamecet
  • bors
a mártogatóhoz:
  • 2.5 dl sűrű joghurt
  • kis csokor friss kapor

Így készül:
A csirkemellet ledaráltatjuk a hentessel, vagy nagyon apróra vágjuk. Összegyúrjuk az összetört sárgarépával, tojással, fokhagymával, sóval, borssal és aprított petrezselyemmel.
Kis pogácsákat formázunk a masszából, és felhevített serpenyőben kevés olívaolajon, mindkét oldalát átsütjük.
A kisült hús után fennmaradt pörkanyagra öntjük a balzsamecetet, ami feloldja a leragadt maradékot, és ehhez adjuk a répát. Sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön félpuhára főzzük.
Ezután fedő nélkül, magasabb hőfokon lepirítjuk
A mártogatóhoz a joghurtot kikeverjük a kevés sóval és felaprított kaporral.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése