Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. március 30., szerda

                                      Magvas sajtos pálcika

Barátokat várni mindig nagy öröm számomra. Mi sem lenne egyszerűbb, bemenni a boltba és venni egy csomag ropit és azt kínálni a beszélgetéshez.
Na ne! A minimum az, hogy valami finomsággal kedveskedjek vendégeimnek.
A jó sör mellé dukál a finom sajtos sütemény, ami persze itatja magát. Jobb lesz hát, ha dupla adagot gyúrunk be .




Hozzávalók kb. 50 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt ( Pannónia )
  • 3 ek. tejföl
  • 1 tk. só
  • a kenéshez tojássárgája
  • a szóráshoz fekete szezámmag

Így készül:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, becsomagoljuk és egy éjszakára hűtőben pihentetjük.
A hűtőből kivéve a tésztát legalább egy órát szobahőmérsékleten hagyjuk, majd pálcikákat sodrunk belőle.
Lekenjük tojássárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokon aranysárgára sütjük.
Ha maradna belőle másnapra, vagy akár később, finom ropogós marad.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése