Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. december 23., szerda

                                      Öntött kelbimbó





A nagy sürgés-forgásban alig marad időm "rendes" ételt készíteni. Ilyenkor jönnek a jól bevált hamar kaják.
Jó kis idény zöldség a kelbimbó. Villám ebédet varázsolhatunk ebből a nem túl közkedvelt káposztaféléből.


Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg lehetőleg friss kelbimbó
  • 2 ek. ecet
  • 5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa ( jó a sima is )
  • bors
  • vaj





Így készül:
A megtisztított kelbimbókat ecetes, sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük.
A zsemlemorzsát száraz serpenyőben lepirítjuk, így jó ropogós marad.
A tejfölt elkeverjük a tejszínnel és ízesítjük. 
Kivajazott formába tesszük a kelbimbókat, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd leöntjük a tejszínes tejföllel.
180 fokos sütőben 15 perc alatt elkészül.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése