Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. november 10., kedd

                                           Körte saláta




Mi sem egyszerűbb, mint egy salátát összedobni. Főleg ha akad hozzávaló a kertben.
Jelen esetben ez a főszereplő, a körte. 
Ebben a salátában minden ropog: a zöldség, a gyümölcs a magok és a dió is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db körte
  • 2 db sárgarépa
  • 1/2 jégsaláta
  • 1 db citrom
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 tk. méz
  • bors
  • 10 dkg dióbél
  • 2 tk. napraforgó/tökmag







Így készül:
A körtét meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és a zöldséghámozóval vékonyan felszeleteljük.
A répát is megpucoljuk, majd durva reszelőn lereszeljük.
Felcsíkozott jégsalátával összeforgatjuk a körtét és sárgarépát, ezután elkészítjük az öntetet.
Kikeverjük a mustárt, mézet, reszelt citromhéjat, a citrom levét és sózzuk, borsozzuk.
A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, és az öntettel együtt a salátához adjuk.
Behűtve tálaljuk, sültekhez vagy önmagában.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése