Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. november 12., csütörtök

                Gombás palacsinta joghurtos mártogatóval

Gomba, gomba,gomba már megint a gomba. Vagy ha tetszik: nem lehet megunni, ez az ami nem lehet megunni.
Viszont újítani sosem árt. Nem kell mindig a rántott gomba, a gombapaprikás, néha újragondolok egy-egy alapreceptet. 
A palacsinta olyan jól kombinálható tészta, sosem csalódom benne.





Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • szódavíz
  • 3 tojás
  • 15 dkg csiperke gomba
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
a mártogatóhoz:
  • 3 dl natúr joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • bors







Így készül:
Palacsintatésztát készítünk a lisztből, tojásból, tejből és annyi szódavízből hogy közepesen sűrű tésztát kapjunk.
A gombát almareszelőn lereszeljük és kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, sózzuk és borsozzuk.
A pirított gombát elkeverjük a palacsintatésztában, és kisütjük kevés olajon a palacsintákat.
A mártogatóhoz elkeverjük a joghurtban a préselt fokhagymát, a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és ezt kínáljuk a palacsintához.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése