Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. április 2., csütörtök

                            Marcipánkrémes falatkák



Jó az olyan típusú sütemény, amit nem kell szeletelni, túl sokat pepecselni vele akkor, amikor amúgy is sok a teendőnk. Ez a süti el van egy dobozban, pont addig amíg ki nem nyitja valaki, mert igen kapós! 


Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
a marcipánkrémhez:
  • 20 dkg marcipánmassza
  • 15 dkg puha vaj
  • 5 dkg őrölt mandula
Így készül:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a a tojások sárgáját, a tejet, majd a kakaóval elkevert lisztet is. A tésztát sima csöves nyomózsákba töltjük. és sütőpapíros tepsire kb: 20 forintos nagyságú halmokat nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A krémhez a marcipánt lereszeljük, a vajjal habosra keverjük. Ha túl sűrű lenne a krém, vízzel hígíthatjuk. 1-1 korongot összeragasztunk a marcipánkrémmel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése