Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. április 3., péntek

                              Kenyér koszorúba fonva



A Húsvéti sonka mellé mi is dukálna jobban, egy friss ropogós kenyérnél. Amíg a sonka rotyog a tűzön, addig szépen bedagasztom a kenyeret. Bizony érdemes időt szánni eme nemes feladatra, mert nem akármilyen élvezetben lesz részünk.  Ha csak elképzelem a gőzölgő sonkát, tormával és a friss kenyérrel, na és persze egy-két főtt tojással...akár egy festmény...de ez a festmény ehető!



A kenyér receptje itt található:
A hozzávalók kibővül 1-1 főtt tojással.
Ebből a mennyiségből kettő koszorú lesz. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk, majd mindkettőből készítünk egy hármas és egy kettes fonatot. A hármas fonatot körré alakítjuk, köré tekerjük a kettes fonatot. Közepébe egy sütőpapírból készített kis labdacsot nyomunk, ide kerül majd a főtt tojás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése