Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. március 9., hétfő

                         Húsos pástétom leveles tésztában

Ó azok a fránya maradékok. Van amit egyenesen kidobunk, van amit odaadunk a kutyusnak, és van amiből még készülhet valami, újrahasznosítva.
Töltött dagadó volt a minap, és általában a töltelék nélküli rész megmarad. Túl száraz, szálas hús, amit nem szívesen eszik már meg senki. Na jó talán a kutya, de ennél azért jobbra érdemes ez a husi. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg sült hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db főtt sárgarépa 
  • 2 dl főző tejszín
  • 2 ek. tejföl
  • 1 tojás
  • bors
  • 15 dkg trapista sajt reszelve
  • 1 csomag leveles tészta
Így készül:
A sült húst apró kockákra vágjuk. A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a húst, ízesítjük. A tejföllel és tejszínnel elkeverjük, majd levesszük a tűzről.
Hozzákeverjük a tojást, és a felkockázott répát is.
A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, a muffin sütő formától egy kicsit nagyobb darabokra szabjuk és kibéleljük vele a formát. A masszából  kanalazunk a mélyedésbe, majd megszórjuk sajttal.
Készíthetünk más formában is, vagy le is fedhetjük tésztalappal a tetejét.
180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése