Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. március 10., kedd

                             Kakaós-marcipános csiga

Tekeredik a csiga, kakaós akar lenni. Kakaós lett a csiga, de a marcipánt is kéri. Na, akkor megadjuk a csigának amit kér, és fel is dobtuk az amúgy is finom tekervényt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 15 dkg kakaó
  • 25 dkg marcipánmassza
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • olaj
Így készül:
A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, és hozzáöntünk a tejből 3 decit. A maradék tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzákeverjük az élesztőt, a cukros tojást, majd a felolvasztott vajat és tésztát dagasztunk. Duplájára kelesztjük, majd kétfelé osztjuk a tésztát. Kinyújtjuk centi vastagra mindegyiket, megkenjük olajjal, megszórjuk a kakaóval és cukorral és a marcipánból csipkedünk a töltelékbe. Feltekerjük, és 2-3 cm-es szeleteket vágunk a tekercsből. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a csigákat, és 180 fokra előmelegített sütőben, 12-15 perc alatt megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése