Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 27., kedd

                                                 Roppanós sajtos rúd

A lustaság néha hasznos is lehet. A minap vendégeim voltak, és sok minden más mellett a rég bevált sajtos rudat is tervbe vettem. Valahogy nem volt kedvem a tészta nyújtása után tojással lekennem, sajtoznom, csíkoznom. Fogtam hát a tésztát, rudakat sodortam, mint mikor grissinit készítek, és csak úgy sütőbe dugtam. A végeredmény egy hihetetlenül omlós, roppanós sajtos rúd. Igaz könnyen törik, a tojás és a sajt nem tartja össze a tetején, de ez nem számít.

Hozzávalók:

  • 25 dkg finom liszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 12.5 dkg füstölt trapista sajt
  • 12.5 dkg eidami sajt
  • 1 evőkanál lenmag
Így készül:
A lisztet elkeverjük a lenmaggal, a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, sózzuk és összegyúrjuk. A tésztából 15 cm hosszú, kisujjnyi rudakat sodrunk, sütőlemezre rakosgatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt kisütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése