Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 22., csütörtök

                       Burgonyás pogácsa újhagymával

A krumplis pogácsa nálunk igazi téli csemege. Egy jó tartalmas leves mellé szerintem nagyon jól passzol, és nem is kell más!

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom liszt
  • 40 dkg héjában főtt áttört burgonya
  • 15 dkg zsír
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 szál újhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • füstölt sajt a pogácsák szórásához
Így készül:
A lisztet tálba szitáljuk, megsózzuk és elmorzsoljuk benne a zsírt. A krumplikat megpucoljuk, lereszeljük,a hagymákat zöldjével együtt felaprítjuk, és mindkettőt hozzákeverjük a liszthez. A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és ezzel együtt laza tésztát dagasztunk.
Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd 2 ujjnyi magasra nyújtjuk. Kiszaggatjuk kb: 1 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval és kelesszük 20 percig. Lekenjük a pogácsákat kevés vízzel elkevert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése