Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 20., kedd

                          Fokhagymás brokkolikrémleves

Zsírszegény leves, hisz tejszín és tejföl nélkül készül. A sűrítésre burgonyát és sült fokhagymát használtam. A levesre a koronát a pirított magokkal, és a krutonnal tettem fel.

Hozzávalók:

  • 1 fej fokhagyma
  • 45 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db burgonya
  • 1 l víz, vagy zöldségalaplé
  • bors
  • 1/2 pohár natúr joghurt
  • a tálaláshoz pirított magok és
  • kruton
Így készül:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A fej fokhagymát félbevágjuk, és alufóliába csomagolva sütőlemezen egy óra hosszat sütjük.
A felaprított vöröshagymát az olajon megfonnyasztjuk. Öntsük fel 3 csésze vízzel vagy zöldségalaplével, majd hozzáadjuk a brokkolit rózsáira szedve, szárával együtt. Főzzük bele a kockára vágott burgonyát is, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a maradék folyadékkal.Lassú tűzön fél órán át főzzük, majd belenyomjuk a sült fokhagymát, hozzákeverjük a joghurtot. A levest leturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, és még 10 percig forraljuk, hogy az ízek összefőjenek.
Tálaljuk pirított magokkal, és zsemle krutonnal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése