Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 31., szombat

                       Kávés fánkcsíkok vaníliaöntettel

Nem mindennapi fánk amit most készítettem. Ízes, fűszeres, ropogós, finom vaníliaöntettel.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 tojás
  • 13 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál presszókávé
  • 16 dkg porcukor
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1/2 citrom héja
  • 1 dl fehérbor
az öntethez:

  • 2 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg liszt
  • 1 vaníliarúd
a sütéshez:

  • olaj
a szóráshoz:

  • porcukor


Így készül:
Az öntethez a vaníliarúd kikapart magjaival felforraljuk a tejet. Közben a tojások sárgáját elkeverjük a liszttel, majd csomómentesre keverjük a tejjel.Addig főzzük a mártást, amíg be nem sűrűsödik, és kihűtjük. Hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt, és hűtőbe tesszük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 1/2 cm széles, 20 cm hosszú csíkokat vágunk belőle. Kisebb adagokban, forró olajban aranysárgára sütjük, és lecsöpögtetjük.
A vaníliaöntettel és porcukorral megszórva tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése