Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 2., hétfő

                               Korhelyleves gombával   

Most van igazán itt az ideje a tartalmas és laktató leveseknek. Odakint morcos hideg van, de amikor kanalazzuk ezt a levest, felmelegszik testünk,lelkünk. Kell az energia tavaszra, úgy hogy vegyük csak magunkhoz a kalóriákat.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 25 dkg füstölt csülök
  • 50 dkg savanyú káposzta
  •  1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors
Így készül:
Felkockázzuk a kolozsvári szalonnát, és zsírjára sütjük. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. A szintén kockára vágott csülköt a káposztával együtt hozzáadjuk, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk. A gombát felszeleteljük és kevés olajon megpirítjuk. belekeverjük a felaprított petrezselymet, és az egészet a káposztalevesbe tesszük.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, és behabarjuk a levest. Végül a felszeletelt kolbásszal készre forraljuk az ételt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése