Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. november 4., kedd

                                Raguleves túrógombóccal

Az unalmas húslevesek ideje rég lejárt. Na jó, azért egy jó tyúkhúslevesnek vagy marhahúslevesnek párja nincs ! 
Érdemes kipróbálni, igazán harmonizálnak az ízek.

Hozzávalók:

  • kevés olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1/2 pritaminpaprika
  • kis csokor petrezselyem
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl joghurt
  • bors
a gombóchoz:

  • 1 tojás
  • 1 kk. vaj
  • 5 dkg túró
  • 6-8 dkg búzadara
  • pici só
Így készül:
A forró olajon megdinszteljük a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pirítjuk. Félszeletekre vágjuk a répát, zöldséget, a paprikákat felcsíkozzuk, és ezt is a leveshez keverjük. Felöntjük úgy 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel. Amikor megfőtt, kevés hideg vízzel elkeverjük a lisztet és behabarjuk a levest.
 A túrógombóchoz elkeverjük a tojássárgáját a puha vajjal, túróval és darával, picit sózzuk.
A fehérjéből habot verünk és összeforgatjuk a túrós masszával. Kis golyókat formálunk és lobogó vízben puhára főzzük, majd a levesbe tesszük őket. Lehúzzuk a tűzről a levest, majd egy kevés forró  levessel elkeverve, hozzáöntjük a joghurtot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése