Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. november 21., péntek

                                  Csirkemáj pikánsan

Szeretjük a csirkemájat sütve, rántva, mindenhogy. Ha azt vesszük a mostani is inkább a sült máj kategóriába sorolható, de nincs lepirítva. Nagyon puha, bársonyos íz a végeredmény a fűszerek, bor és balzsamecet közreműködésével.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 4-5 ek. kacsazsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 3 ek. balzsamecet
  • 3 ág friss kakukkfű
  • bors
  • 4 dkg vaj
Így készül:
A vöröshagymát vékony szeletekre vágva pároljuk meg a felolvasztott zsíron. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és pároljuk tovább pár percig. Tegyük hozzá a megtisztított májat és fehéredésig pároljuk, majd öntsük fel a borral és balzsamecettel. Borsozzuk, és főzzük puhára. Csak a végén sózzuk, hogy puha maradjon a máj.  A felaprított kakukkfűvel szórjuk meg és adjuk hozzá a vajat is.
Friss pirított kenyérrel a legfinomabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése