Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. november 24., hétfő

                                    Paprikás kenyér

Bizarr látvány a "piros" kenyér, viszont az eddig sütött kenyerek között az egyik legfinomabb. Puha, nem morzsálódó, a paprikától pikáns ízzel kényeztető kenyér.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dl joghurt
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. édes nemes paprika
Így készül:
A lisztet szitáljuk a paprikával egy tálba, és adjunk hozzá sót. A közepébe csináljunk kis mélyedést, tegyük bele a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt és néhány kanál langyos tejjel keverjük el. Pihentessük 15 percig, majd adjuk hozzá a joghurtot, olajat és a maradék tejet.
Dagasszuk ki a tésztát, és kelesszük duplájára . Jól dagasszuk át, és formáljuk. Kelesszük még 20 percig, vágjuk be, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése