Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. október 26., vasárnap

                            Mascarponés csokoládétorta
                                   1. Blogszülinapra

Mintha csak ma lett volna, amikor az első bejegyzésem megírtam. Több évig csak gondoltam arra, milyen jó volna ha megvalósíthatnám az egyik álmom.
Mivel nem vagyok egy műszaki zseni, szükségem volt segítségre a megvalósításra.
Ebben egy profi barátnőm segített. Köszi Barbi!
Elindult a blogírás és remélem jó ideig kedvemet lelem majd benne.
A születésnapomra esett az első bejegyzés, így most tortával ünnepelek.

Hozzávalók a piskótához:

  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 6 ek. víz
  • 20 dkg liszt
a krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. kakaópor

Így készül:
A porcukrot a tojássárgákkal és a vízzel, keverjük habosra. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd a tojásfehérjéből felvert kemény habot óvatosan keverjük hozzá.
180 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát, de tűpróbával ellenőrizzük.
A krém összetevőit robotgéppel keverjük össze. A kihűlt tortát vágjuk három részre, és töltsük meg a krémmel.
Díszítsük kedvünk szerint.




4 megjegyzés: