Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. október 27., hétfő

                                             Sajtos ropogós

Vendégváró ropogtatni való. Nem utolsó sorban, több napig is eláll és ropogós marad.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1,5 dl víz
  • 10 dkg sajt ( pannonia, füstölt, parmezán stb. )
  • 1 tk. só
Így készül:
A langyos vízben oldjuk fel a cukrot, keverjük el benne az élesztőt és olajat. Adjuk a liszthez a sót, reszelt sajtot, majd a nedves összetevőket.
Gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, majd sodorjunk kisujjnyi rudakat. Vágjunk kb: 5 cm-es darabokat, helyezzük rá három ujjunkat, és sodorjunk rajta néhányat.
Ahol az ujjunk volt, ott elvékonyodik, ahol nem, ott kis puklik lesznek. Nem kell pihentetni.
200 fokra előmelegített sütőben, süssük aranysárgára őket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése