Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. augusztus 18., hétfő

                                  Szedres nektarinlekvár

Érik a tüske nélküli szedrem, és vettem gyönyörű érett nektarint. Őszibarack lekvárt szoktam készíteni, de a nektarint szederrel még nem próbáltam. Nagyon hamar elkészült, hiszen a barackot nem kellett csak magozni, a szedernek pedig néhány perc főzés elég volt.
A szedernek magas a foszfor, vas, és főleg c-vitamin tartalma.


Hozzávalók:

  • 40 dkg szeder
  • 60 dkg nektarin
  • 40 dkg befőzőcukor
  • 1 tk. citromsav.
Így készül:
A megmosott szedret kevés vízzel tegyük tűzre, főzzük 10 percig majd szűrjük át. A kimagozott nektarint kockázzuk fel, adjuk hozzá a cukrot és főzzük félpuhára. Botmixerrel aprítsuk, de ne pürésítsük teljesen. Keverjük hozzá  a szeder levét és főzzük még 3 percig. Adjuk hozzá a citromsavat, töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, állítsuk néhány percre fejjel lefelé, majd tegyük száraz dunsztba a lekvárt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése