Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. augusztus 20., szerda

                       Grissini füstölt sajttal és cukkinivel

Belecsempésztem egy kis cukkinit a kedvenc ropogtatnivalómba. Miért is ne. Voltak fenntartásaim, hogy majd nem lesz ropogós a grissinim, hisz a cukkininek elég magas a víztartalma. Nem kellett volna aggódnom, tökéletes lett.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 dkg élesztő
  • 2.5 dl langyos víz
  • 1 tk. cukor
  • 1.5 tk só
  •  1 ek. olaj
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1/2 cukkini
Így készül:
A cukkinit és a sajtot reszeljük le almareszelőn. A vízben keverjük el a cukrot, sót, élesztőt és az olajat. A lisztben keverjük el a lereszelt cukkinit és sajtot, majd adjuk hozzá a többi összekevert hozzávalót. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és sodorjunk vékony rudakat a tésztából. Ne kelesszük, rögtön süssük meg a grissiniket, aranybarnára.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése