Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 9., hétfő

                                 Citromos sárgarépa

Itt az ideje a grillezésnek. A húsok mellett a zöldségek is fontosak számomra, és oly sokféleképpen elkészíthetők. 

Hozzávalók:

  • 5-6 db közepes sárgarépa
  • 5 dkg vaj4 ek méz
  • 2 ek balzsamecet
  • bors
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek. aprított petrezselyem
Így készül:
A répákat tisztítsuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük kb. egyforma darabokra. Sós vízben főzzük félpuhára, majd tegyük jeges vízbe.
A vajat, mézet, balzsamecetet, citromhéjat és levét forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és vegyük le a tűzről. Forgassuk bele a répát, hagyjuk állni néhány percig majd szedjük ki belőle. Grillserpenyőben néhány perc alatt süssük át. Tegyük vissza a pácba, és így tálaljuk.
Frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése