Itt az ideje a grillezésnek. A húsok mellett a zöldségek is fontosak számomra, és oly sokféleképpen elkészíthetők.
Hozzávalók:
- 5-6 db közepes sárgarépa
- 5 dkg vaj4 ek méz
- 2 ek balzsamecet
- só
- bors
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 ek. aprított petrezselyem
A répákat tisztítsuk meg, vágjuk félbe és szeleteljük kb. egyforma darabokra. Sós vízben főzzük félpuhára, majd tegyük jeges vízbe.
A vajat, mézet, balzsamecetet, citromhéjat és levét forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk és vegyük le a tűzről. Forgassuk bele a répát, hagyjuk állni néhány percig majd szedjük ki belőle. Grillserpenyőben néhány perc alatt süssük át. Tegyük vissza a pácba, és így tálaljuk.
Frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése