Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 6., péntek

                                           Pizzás csiga II.

Egy hét, és elballag a " kisfiam " a 8. osztályból. Három srác, köztük a fiam, alapított egy zenekart, és fellépnek a ballagáson. Ennek apropóján, a fiúk nálunk próbálnak, és esznek és esznek és esznek...
Mikor itt vannak, mindig van kívánság, ahogy most is. 

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 2 kk. só
  • 2 ek. morzsolt oregánó
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 dl ízesített paradicsompüré
  • 15 dkg jól olvadó reszelt sajt
  • 4 ek. formaggio sajt
Így készül:
A lisztben keverjük el a  sót, és az oregánót. Kevés langyos tejben elkevert cukorral futtassuk fel az élesztőt. A felfuttatott élesztőt a többi tejjel és olajjal keverjük a liszthez, és dagasszunk sima tésztát. langyos helyen rövid ideig, kb: 10 percig pihentessük. Felezzük el a tésztát, nyújtsuk ki mindegyiket vékony téglalappá. Először kenjük meg a paradicsompürével ( ha van házi) majd a formaggio sajttal, végül a reszelt sajttal. Tekerjük fel, majd vágjunk mindkét tekercsből 4 cm-es darabokat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe kellő távolságra a csigákat, és kelesszük 21-25 percig. 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése