Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 11., szerda

                                 Kapros-túrós pogácsa

Kapros-túrós lepény,csirkemell, öntet és megannyi ételféleség. Miért ne lehetne pogácsa is e párossal.

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg finom liszt
  • 15 dkg túró
  • 8 dkg zsír vagy vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 tk. cukor
  • 1 csokor kapor
  • 1 tojássárgája
  • pici víz
  • reszelt sajt a szóráshoz
Így készül:
A liszteket keverjük össze, morzsoljuk el benne a zsiradékot majd a túrót, sózzuk. Az élesztőt keverjük el kevés langyos cukros tejben, futtassuk fel és a többi langyos folyadékkal dagasszunk tésztát.
Letakarva langyos helyen pihentessük fél órát, majd jól gyúrjuk át és nyújtsuk ki.Szórjuk meg a kapor felével, és hajtogassuk. Nyújtsunk rajta megint, szórjuk meg a maradék kaporral, hajtogassuk, és nyújtsuk kb. 2.5-3 cm magasra.Tegyük sütőpapíros tepsire, kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával, szórjuk meg sajttal és kelesszük még 20 percig.


200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára, kb. 15 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése