Kapros-túrós lepény,csirkemell, öntet és megannyi ételféleség. Miért ne lehetne pogácsa is e párossal.
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 10 dkg finom liszt
- 15 dkg túró
- 8 dkg zsír vagy vaj
- 2.5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 dl víz
- 1 tk. cukor
- só
- 1 csokor kapor
- 1 tojássárgája
- pici víz
- reszelt sajt a szóráshoz
A liszteket keverjük össze, morzsoljuk el benne a zsiradékot majd a túrót, sózzuk. Az élesztőt keverjük el kevés langyos cukros tejben, futtassuk fel és a többi langyos folyadékkal dagasszunk tésztát.
Letakarva langyos helyen pihentessük fél órát, majd jól gyúrjuk át és nyújtsuk ki.Szórjuk meg a kapor felével, és hajtogassuk. Nyújtsunk rajta megint, szórjuk meg a maradék kaporral, hajtogassuk, és nyújtsuk kb. 2.5-3 cm magasra.Tegyük sütőpapíros tepsire, kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával, szórjuk meg sajttal és kelesszük még 20 percig.
200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára, kb. 15 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése