Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 12., csütörtök

                                    Pisztáciás vagdalt

Nyakamon a ballagás, és próbálgatom mi is lehet az ideális menü ebben a nagy hőségben.
Az egyik tuti befutó, ez a pikáns, egyben sült vagdalt.

Hozzávalók:

  • 1 kg finomra darált sertés lapocka
  • 4 db szikkadt zsemle
  • 2 dl száraz fehér bor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5-6 db csemege uborka
  • 15 dkg tisztított pisztácia
  • 2 db tojás

  • bors
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Így készül:
A zsemléket áztassuk meg a borban, nyomkodjuk ki és jól keverjük el a hússal. Sózzuk,borsozzuk, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát az apróra vágott uborkát és pisztáciát, tojást. Dolgozzuk össze, és jól nyomkodjuk bele egy vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt kenyérsütő formába.
Süssük 190 fokon kb. 1 óra 20 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése