Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 15., vasárnap

                                  Joghurtos málnatorta

Az eper után itt a málnaszezon. Ha lehetne, kilószámra enném úgy szeretem. Ebben a nagy melegben és persze a fiam ballagására, úgy érzem feltettem a koronát ezzel az zamatosan friss, hideg tortával.

Hozzávalók az alaphoz:


  • 1 pohár málnás vagy epres joghurt
  • 2 pohár cukor
  • 2 pohár liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/2 pohár olaj
  • 1 tojás
a joghurtos krémhez:

  • 20 dkg málna
  • 0.4 l natúr joghurt
  • 0.5 l Hulala növényi tejszín
  • 1 cs. expressz zselatint 
  • 1 cs. habfixáló
  • 8-10 dkg porcukor
  • a díszítéshez tejszín, málna és citromfű
Így készül:
A málnát mossuk meg, majd szitán passzírozzuk át. Keverjük hozzá a cukrot majd a joghurtot. A tejszínt verjük fel félkeményre, adjuk hozzá a fixálót és a zselatint majd verjük tovább keményedésig. Még elkészítjük a torta alapját tegyük hűtőbe.
A joghurtot keverjük ki robotgép segítségével az összes hozzávalóval, és kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
Ha kihűlt,a tortaformába kanalazzuk rá a málnakrémet és legalább 12 órára tegyük vissza a hűtőbe. Díszítsük tejszínhabrózsákkal, málnaszemekkel és citromfűlevelekkel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése