Az eper után itt a málnaszezon. Ha lehetne, kilószámra enném úgy szeretem. Ebben a nagy melegben és persze a fiam ballagására, úgy érzem feltettem a koronát ezzel az zamatosan friss, hideg tortával.
Hozzávalók az alaphoz:
- 1 pohár málnás vagy epres joghurt
- 2 pohár cukor
- 2 pohár liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1/2 pohár olaj
- 1 tojás
- 20 dkg málna
- 0.4 l natúr joghurt
- 0.5 l Hulala növényi tejszín
- 1 cs. expressz zselatint
- 1 cs. habfixáló
- 8-10 dkg porcukor
- a díszítéshez tejszín, málna és citromfű
A málnát mossuk meg, majd szitán passzírozzuk át. Keverjük hozzá a cukrot majd a joghurtot. A tejszínt verjük fel félkeményre, adjuk hozzá a fixálót és a zselatint majd verjük tovább keményedésig. Még elkészítjük a torta alapját tegyük hűtőbe.
A joghurtot keverjük ki robotgép segítségével az összes hozzávalóval, és kivajazott, lisztezett kapcsos tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
Ha kihűlt,a tortaformába kanalazzuk rá a málnakrémet és legalább 12 órára tegyük vissza a hűtőbe. Díszítsük tejszínhabrózsákkal, málnaszemekkel és citromfűlevelekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése