Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 3., kedd

                                            Mézes eperlikőr


Már tavaly  ki szerettem volna próbálni eperrel is a házi likőrt, most nem is szalasztottam el. Az első szabadföldi szedésből sikerült is elkészítenem. Egyszerű, gyors, és nagyon itatja magát ! 

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek. méz
  • 6 dl vodka
  • 1 citrom leve, és héja
Így készül:
Az epret tisztítsuk meg és vágjuk darabokra. Szórjuk rá a cukrot, adjuk hozzá a mézet, a citrom levét és reszelt héját, majd öntsük fel a vodkával. Tegyük 3 hétre hűvös helyre, néha mozgassuk, rázzuk meg. 3 hét után szűrjük át sűrű szövésű szitán vagy kendőn, és máris fogyasztható. Néhány hét után jobban összeérnek az ízek, így az igazi. Van még eper, így készítek is még egy nagyobb adagot.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése