Már nem sokáig használható a tavalyi burgonya, és már itt van az új is. A krémlevesnek inkább a régi jó, és mivel nagyon szeretem, készítettem is belőle egy jó adagot.
Hozzávalók:
- 1 kg tisztított burgonya
- 2.5 dl főzőtejszín
- 3 ek. tejföl
- víz
- só
- fehér bors
- 3 ág friss tárkony
- füstölt sonka
- kevés olaj
A felaprított burgonyát bő sós vízben főzzük meg. Adjuk hozzá a tejszínt, tejfölt, borsozzuk, majd a felaprított tárkonylevelet is keverjük hozzá. Forraljuk néhány percig, és pürésítsük. Ha túl sűrű lenne,adjunk hozzá még vizet és forraljuk újra. A sonkát vágjuk csíkokra, és kevés olajon pirítsuk ropogósra. Ezt adjuk feltétnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése