Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 4., szerda

                            Egyszerű burgonyakrémleves 

Már nem sokáig használható a tavalyi burgonya, és már itt van az új is. A krémlevesnek inkább a régi jó, és mivel nagyon szeretem, készítettem is belőle egy jó adagot.

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított burgonya
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 3 ek. tejföl
  • víz
  • fehér bors
  • 3 ág friss tárkony
  • füstölt sonka
  • kevés olaj
Így készül:
A felaprított burgonyát bő sós vízben főzzük meg. Adjuk hozzá a tejszínt, tejfölt, borsozzuk, majd a felaprított tárkonylevelet is keverjük hozzá. Forraljuk néhány percig, és pürésítsük. Ha túl sűrű lenne,adjunk hozzá még vizet és forraljuk újra. A sonkát vágjuk csíkokra, és kevés olajon pirítsuk ropogósra. Ezt adjuk feltétnek.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése