Évek óta készítem ezt a sütit, a kisfiam nagy kedvence. Két nap múlva betölti a 15. szülinapját, biztos hogy sütök neki és persze a haveroknak.
Hozzávalók 12 szelethez:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg étkezési kukoricakeményítő
- késhegyni sütőpor
- 1 tojás
- 6 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 12.5 dkg vaj
- 1 db őszbarack konzerv ( 50 dkg )
- 2 dl tejszín
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 dkg étkezési keményítő
- 1 citrom leve
Így készül:
Keverjük össze a lisztet, keményítőt és sütőport, majd szitáljuk egy tálba. Adjuk hozzá a tojást, cukrot, citromhéjat és a darabokra vágott hideg vajat. Gyúrjuk össze és tegyük 30 percre hűtőbe.
Egy piteformát zsírozzunk ki, a tésztát nyújtsuk, és béleljük ki vele a formát. A felezett barackokat vágott felükkel rakosgassuk a tésztára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése