Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 7., szerda

                                          Túrós bejgli

Rakosgattam a hűtőben néhány napja egy csomag túrót. Mindig mást gondoltam, hogy készítek belőle, végül mégis a kelt tészta mellett döntöttem.

Hozzávalók 2 rúdhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
a töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 10-15 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 ek. búzadara
Így készül:
A lisztet szitáljuk tálba, az élesztőt kevés cukorral futtassuk fel a tejben. A vajat olvasszuk fel, keverjük el benne a cukrot és 2 tojás sárgáját. Adjuk az élesztős tejet és a cukros vajat a liszthez, reszeljük bele a citrom héját és hintsünk bele egy csipet sót. Dagasszuk ki a tésztát és tegyük meleg helyre míg a tölteléket elkészítjük.
Keverjük el a túrót a cukrokkal a citrom héjával és a búzadarával.
A megkelt tésztát felezzük el, nyújtsuk ki, töltsük meg és tekerjük fel a bejgliket.
Kenjük meg először a tojássárgájával, majd mikor kissé rászáradt, a fehérjével is kenjük meg. 15 perc múlva szurkáljuk meg a rudakat, hogy a gőz távozhasson és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése