Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 5., hétfő

                                  Burgonyás pogácsa

Egy kedves bloggertársam  receptje alapján készítettem el a pogácsát, egy picit másképp,maradékfelhasználásával. A krumplipüré nálunk mumus, mindig marad belőle bőven.
Hát használjuk fel, ne vesszen kárba.

Hozzávalók a püréhez:

  • 40 dkg főtt áttört burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 dl tej
plusz a pogihoz:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 dl hideg tej
  • 1 tk. só
  • sajt a szóráshoz
  • 1 tojás a kenéshez
Így készül:
Adott a burgonyapüré, ehhez keverjük hozzá a tojást, zsírt , tejfölt, lisztet. Morzsoljuk bele az élesztőt és adjuk hozzá a hideg tejet és a sót. Jól gyúrjuk össze és kelesszük duplájára.
Nyújtsuk ki úgy 3 cm vastagra, és szaggassunk közepes méretű pogácsákat. Kenjük meg a tojással, szórjuk meg reszelt sajttal és meleg helyen kelesszük még 20 percig. 180 fokra előmelegített sütőben süssük szép sárgára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése