Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 9., péntek

                                     Gombafasírt

Már megint annyi gombát kaptam az én drága unokanővéremtől, hogy nem győzöm kitalálni mi is készüljön belőle. Természetesen úgy kell elkészítenem, bármi is legyen az, hogy ne legyen felismerhető a gomba formája. A lányom csak úgy eszi meg, hogy nem látja, gomba a gomba.

Hozzávalók:

  • 1 kg csiperke gomba
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1/4 zeller
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyem
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • só,bors
  • olaj a sütéshez
Így készül:
A zöldségeket tisztítsuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Sózzuk le és hagyjuk levet ereszteni. Jól nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, keverjük hozzá az apróra vágott hagymát,petrezselymet, és a lepréselt fokhagymát. A zsemléket áztassuk be langyos vízbe, majd keverjük hozzá a zöldségekhez. Adjuk hozzá a tojást, sózzuk és borsozzuk, végül keverjük hozzá a zsemlemorzsát is. Készítsünk kanálnyi gombócokat, hempergessük meg zsemlemorzsában és bő forró olajban süssük pirosra.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése