Már megint annyi gombát kaptam az én drága unokanővéremtől, hogy nem győzöm kitalálni mi is készüljön belőle. Természetesen úgy kell elkészítenem, bármi is legyen az, hogy ne legyen felismerhető a gomba formája. A lányom csak úgy eszi meg, hogy nem látja, gomba a gomba.
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba
- 2 db közepes sárgarépa
- 1/4 zeller
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kis csokor petrezselyem
- 2 db szikkadt zsemle
- 3 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só,bors
- olaj a sütéshez
A zöldségeket tisztítsuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. Sózzuk le és hagyjuk levet ereszteni. Jól nyomkodjuk ki a felesleges folyadékot, keverjük hozzá az apróra vágott hagymát,petrezselymet, és a lepréselt fokhagymát. A zsemléket áztassuk be langyos vízbe, majd keverjük hozzá a zöldségekhez. Adjuk hozzá a tojást, sózzuk és borsozzuk, végül keverjük hozzá a zsemlemorzsát is. Készítsünk kanálnyi gombócokat, hempergessük meg zsemlemorzsában és bő forró olajban süssük pirosra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése