Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 26., hétfő

                                Sajtos tejfölös lángos


A gyerekeim már nem kicsik, de gyereknapi kívánságuk azért volt. Anya olyan rég sütöttél lángost-mondta a lányom, a fiam pedig erősen bólogatott. Nagyobb kívánságuk sose legyen! Könnyű, lágy tészta ropogós a közepe. A feltét, klasszikus tejföl sajt, a tejföl jó sok fokhagymával.

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek. olaj
  • 2 dl tej
  • víz
  • cukor
  • olaj a sütéshez
  • 3.5 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
Így készül:
Kevés cukorral, langyos tejjel, futtassuk fel az élesztőt. Egy tálba szitált lisztbe készítsünk mélyedést, ebbe az olajat, sót és a felfuttatott élesztőt tegyük, és lassan keverjük. Apránként annyi langyos vizet adjunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát kelesszük, majd olajos kézzel, ökölnyi gombócokat szakítsunk ki a tésztából, és lisztezett felületen letakarva pihentessük még 15 percig.


Ha megkeltek a kis halmok, olajos kézzel húzzuk, formáljuk őket, és bő forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra.



A tejfölt jól keverjük ki egy kevés sóval, és préselt fokhagymával, majd szórjuk meg reszelt sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése