Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 27., kedd

                                    Joghurtos eperparfé

Egy kis történelem. A fagyi története, kb : 5 e évre tekint vissza. Kínából indult, alapja hó volt, amit fűszerekkel vagy gyümölcsök levével ízesítetek. Később az arabok eljuttatták a Földközi tengerig. Hippokratész orvosságként használta, az uralkodók hűsítőnek.
A mai fagyi ősét az 1600-as években egy olasz cukrász alkotta.
Ha már eperszezon van, készüljön fagyi is belőle, jobban mondva parfé.

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 3 dl görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • porcukor vagy édesítő ízlés szerint
  • 2 ek. citromlé
Így készül:
Az epret turmixoljuk le a cukorral, joghurttal és citromlével. A tejszínből verjünk kemény habot, és forgassuk az epres keverékhez. Töltsük dobozba, fedjük le folpackal, tegyük fagyasztóba 3-4 órára. Fogyasztás előtt 20 perccel vegyük ki a hűtőből.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése