Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. május 15., csütörtök

                          Ropogós fűszeres párnácskák

Este fél hét, és semmi ropogtatni való nincs itthon. Pedig a tv nézéshez, olvasáshoz dukál egy kis rágcsa. Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy ez a finom fűszeres ropogós.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 cs. instant élesztő
  • 1 tk. só
  • 1/2 tk. őrölt piros paprika
  • kevés őrölt bors
  • 10 dkg reszelt sajt 
  • 5 dkg vaj
  • 1.75 dl langyos víz
  • a szóráshoz: szezámmag, v. kömény, v. lenmag, v mák
Így készül:
A sütőt melegítsük elő légkeverésen 160 fokra.
A liszteket az élesztővel tálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes hozzávalót  és összegyúrjuk.
Felezzük el a tésztát, és 30x40 cm nyújtsuk tepsinyi nagyságra mindkét adagot.
A tepsire sütőpapírt teszünk, és ráhelyezzük a tésztát.

 Derelyevágóval kb 3-4 cm kis párnákat vágunk, lekenjük vízzel és megszórjuk a választott maggal. Picit nyomkodjuk meg, hogy jól belesüljön a tésztába. Dugjunk a sütőbe, és süssük szép piros-ropogósra.





2 megjegyzés: